Theme is working inappropriately for Internet Explorer

This topic contains 15 replies, has 2 voices, and was last updated by  Andrew Misplon 2 years, 4 months ago.

Tagged: 

  • Author
    Posts
  • #2254

    yandgtech
    Participant

    Hi Team,

    Site: http://yandg.in/

    Ultra Themes is working inappropriately for Internet Explorer as all the contents of webpage are scattered.

    For more information just visit site in IE.

    Regards
    Yogesh

    #2255

    Andrew Misplon
    Keymaster

    Hi Yogesh

    Great to have you here, thanks for your support. It’ll take me a couple of hours to resolve this, I’ll have a fix with you as soon as possible Which version of IE are you testing with?

    #2257

    Andrew Misplon
    Keymaster

    Our first little fix to help logo vertical centring in IE 11 is:

    /* Header */
    
    .site-header .site-branding-container {
        align-items: center;
    }

    The above needs to inserted into a Custom CSS plugin. If you’re already using Jetpack then let’s use it’s CSS module. Jetpack > Settings > Custom CSS (activate). Next head over to Appearance > Edit CSS and insert the above snippet. The above snippet can be removed after the Ultra 2.0.2 update. More to follow.

    Thanks 🙂

    #2262

    Andrew Misplon
    Keymaster

    Please, ignore the Custom CSS snippet above. I’ve included it in the following child theme so it’s best not to insert it in Custom CSS.

    I’ve created a child theme to add various compatibility capabilities for older IE versions.

    http://purothemes.com/wp-content/uploads/2015/09/ultra-child-legacy-ie-compat.zip

    Download the ZIP file to your desktop.
    Install via Appearance > Themes > Add New: Upload Theme.
    Activate.
    Activating a child theme will cause menu location assignments to reset. Go to Appearance > Menus and re-save your menus to their locations.

    Should help legacy IE browsers out 🙂

    #2279

    yandgtech
    Participant

    No working 2nd solution.

    #2280

    yandgtech
    Participant

    Both Solutions are not working at all .. Kindly provide an appropriate alternative to resolve the issue permanently….

    #2281

    Andrew Misplon
    Keymaster

    Thanks for trying. I’ll be online a little later and can take another look. Please, send additional information.

    Did you install and active the child theme?
    Was the child theme installation successful?
    Which version of IE are you testing in?

    Thanks

    #2284

    yandgtech
    Participant

    Installed & Successfully Activated Child theme but didn’t worked on IE9.

    #2288

    Andrew Misplon
    Keymaster

    Thanks for the update. I’ll have access to my older version IE testing laptop tomorrow morning and will take a look then. I did test the child theme for IE8 so I assumed IE9 would be fine. Feedback to follow tomorrow. Apologies for the hassle.

    #2291

    yandgtech
    Participant

    Surely. But please take a look into this asap

    #2292

    Andrew Misplon
    Keymaster

    No problem. Please, could you take a look at my login details request. I sent that request in our other thread. I’ll work both challenges at the same time.

    #2293

    yandgtech
    Participant
    This reply has been marked as private.
    #2300

    Andrew Misplon
    Keymaster

    Thanks for the login details. Much appreciated.

    One

    Below are three screenshots showing the home page in IE9. All is normal except for the logo vertical centering. I’ll come to that shortly.

    Two

    I believe I can resolve the logo vertical centering with my IE legacy child theme. Apologies. There was an error in the last one. I can’t access your themes because your’re using multi-site. Please:

    a: Delete the current Ultra child theme.
    b: Install this one. Don’t activate. I’ll do the testing when you tell me it’s ready.

    New child theme to install:
    http://purothemes.com/wp-content/uploads/2015/09/ultra-child-legacy-ie-compat1.zip

    Three

    Please, tell me which widgets you were using in your footer and their order. When you activate and de-activate a child theme this is an area that loses settings. I will re-apply the widgets if you let me know which ones were there and their order.

    Thanks

    #2308

    yandgtech
    Participant

    theme is installed

    #2309

    yandgtech
    Participant

    u can refer the cuurent order in footer widget ..

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Scroll to top